12-13 грудня в м Київ відбулася перша НПК «Застосування дієтичних добавок. Коли? Кому? З якою метою?”.

Професор Журавльова Л.В. взяла участь в цьому заході в якості модератора секційного засідання «Пробіотики: обгрунтування клінічного використання. Дієтичні добавки в гастроентерології», а також виступила з доповіддю «Роль пробіотиків в корекції метаболічних ризиків у пацієнтів з ожирінням та цукровим діабетом».

Організаторами конференції виступили Асоціація дієтологів України в особі Президента Асоціації Олега Віталійовича Швеця, а також Національний університет біоресурсів і природокористування (НУБіП). На конференції були висвітлені такі теми:

– Виробництво, обіг і застосування дієтичних добавок в світі і в Україні;

– Ліки і дієтичні добавки – в чому різниця?

– Дієтичні добавки в еру доказової медицини.

– Застосування дієтичних добавок в різних областях клінічної медицини.

Захід пройшов успішно, враховуючи беззаперечну актуальність поставлених питань.

Проф. Л.В. Журавльова та О.В. Швець люб’язно надали свої доповіді для ознайомлення спеціально для відвідувачів сайту кафедри внутрішньої медицини №3 та ендокринології:

д.м.н., Проф. Журавльова Л.В. Роль пробіотиків в корекції метаболічних ризиків у пацієнтів з ожирінням та цукровим діабетом

Швець О.В. Трикутник «мікробіота – пребіотики – постбіотики»