У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 12-13 квітня 2018 року відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Ендокринології».

Участь у цих змаганнях взяло понад 30 студентів з медичних вишів України, серед яких були й наші представники: Карамян Артур, студент 5 курсу І медичного факультету 9 групи, та Самойленко Анастасія, студентка 5 курсу І медичного факультету 6 групи.

Під час олімпіади студенти мали виконати низку завдань упродовж чотирьох турів. Перший тур передбачав комп’ютерне тестування з усіх розділів навчальної дисципліни, включаючи питання з бази даних ліцензованого іспиту «Крок-2». Потрібно було дати відповідь на 100 запитань упродовж 100 хвилин.
Під час другого туру учасники олімпіади давали письмові відповіді на багаторівневі ситуаційні задачі. У третьому турі студенти повинні були інтерпретувати лабораторно-інструментальні дані з подальшою корекцією лікування. Третій тур передбачав курацію хворого з використанням інтерактивної дошки в центрі стимуляційного навчання.

За результатами олімпіади наш представник, Карамян Артур, посів почесне 2 місце за краще вирішення змодельованого невідкладного стану в інтерактивному режимі.

Колектив кафедри щиро вітає учасників та бажає подальших успіхів!