19 -22 листопада 2019 у Харкові відбувся IX зїзд ендокринологів України, присвячений 100 річчю Інституту проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського.

За науковою програмою з’їзду було розглянуто актуальні питання експериментальної та клінічної ендокринології, проведено обговорення заходів щодо покращення ранньої діагностики ендокринопатій, організації ендокринологічної служби в Україні, доступності надання спеціалізованої ендокринологічної допомоги населенню тощо. Своїм досвідом на з’їзді поділилися представники США (Техаський інститут діабету в Сан-Антоніо), Китаю (Інститут лабораторних тварин Китайської академії медичних наук і Пекінського медичного коледжу), Італії (Римський університет Тор Вергата), Польщі (Медичний університет Варшави), Азербайджану (Республіканський ендокринологічний центр), Білорусі (Білоруський державний медичний унівенрситет), Нідерландів, Бельгії та інших країн, із якими активно співпрацюють українські медики.

Професор Журавльова Л.В. прийняла участь в якості головуючої секції «Цукровий діабет та діабетичні ускладнення», та виступила із доповіддю «Менеджмент хворих на цукровий діабет 2 типу з позиції мультидисциплінарного підходу». Співробітники кафедри також активно включилися в роботу з’їзду, відвідали ряд наукових секцій та опублікували результати своїх досліджень в збірнику матеріалів конференції